Skip to main content

Vergoedingen bij contractvrije fysiotherapie

Waarom contractloos werken?

  • Myosana is een fysiotherapiepraktijk en werkt vanaf 1 januari 2024 zonder contracten met de zorgverzekeraars. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners zijn er minder regels, beperkingen en administratieve eisen van de zorgverzekeraars. Door het wegvallen van overbodige en kostbare bureaucratie is er meer tijd en aandacht voor uw behandelingen en blijft u als patiënt centraal staan. We begrijpen dat het voor u een nieuwe manier van werken zal zijn
  • Na afloop van de behandeling ontvangt u een factuur van de betreffende behandeling. Betaling dient direct na de behandeling te worden voldaan. U kunt de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding.
  • Bent u aanvullend verzekerd? Fysio voor volwassenen (≥18 jaar) wordt voor veruit de meeste diagnoses vergoed uit de aanvullende verzekering. Bent u geopereerd of heeft u een bepaalde chronische aandoening dan wordt de therapie vanaf de 21e behandeling uit basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen komen voor uw rekening of worden (deels) vergoed uit uw aanvullende pakket.
  • Is uw aanvullende verzekering een restitutiepolis? Dan krijgt u meestal 100% van de factuur vergoed. Heeft u een naturapolis dan krijgt u het grootste gedeelte vergoed. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en van de dekking van uw aanvullende pakket is dit tussen 45% en 75% van het tarief. Kijkt u dit goed na in uw polisvoorwaarden, want dit is per zorgverzekeraar en per polis verschillend! Wanneer u een eigen bijdrage heeft per behandeling, kunt u dit bedrag bij de belastingaangifte bij niet-vergoede zorgkosten aftrekken.
  • Voor de basisverzekering geldt het eigen risico (2023: €385). Voor de aanvullende verzekering is geen eigen risico van toepassing.

Uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Aan het eind van het jaar kunt u de aanvullende polis van uw zorgverzekering bekijken: past deze nog bij uw situatie? Het kan een pittig klusje zijn om alle polissen te vergelijken. Toch loont het de moeite om te bekijken hoe u in 2024 aanvullend verzekerd wil zijn voor fysiotherapie. Niet alleen de premiehoogte is belangrijk, ook uw keuzevrijheid.

Kwaliteit van zorg

De kwaliteit van de fysiotherapeut heeft niets te maken met het hebben van een contract, maar wordt gewaarborgd door registratie van de fysiotherapeut in het KRF NL: het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland.

Tarieven:

Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent, gelden de volgende tarieven:

Intake & onderzoek na screening € 60,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 56,00
Zitting fysiotherapie

€ 42,00

Toeslag voor uitbehandeling € 22,50